Inspiration Bänkskivor

Bänkskiva i laminat

Laminat består av hartsimpregnerat papper som pressas samman till en hård skiva vid mycket hög värme. Det är mycket populärt och väljs till många kök, tvättstugor, kontor och överallt där man vill ha ett bra material till ett rimligt pris. Det är ett mycket praktiskt material som inte kräver annat underhåll än att torkas av med en trasa efter användning. Det tål till och med kortvarig värme på upp till 180 grader.

Laminat finns i många olika färger och tjocklekar och med olika kanter framtill. Så ska den passa till något speciellt hittar du säkert en matchande färg i vårt sortiment. Vår träkollektion innehåller bland annat 17 färger som liknar äkta trä, men du slipper underhålla det med olja.

Laminatytans standardmått är 0,8 mm, men den kan även levereras i 1,2 mm som är mer robust. Den senare finns som Solidcolor med enfärgade skivor där märken och repor inte syns så tydligt. Hitta din närmaste återförsäljare och kom in till oss och få mer information om produkterna.

Se vår laminatkollektion från Horn här.

Bänkskiva i massivt trä

Väljer du massivt trä i köket, badrummet eller tvättstugan tar du nästan naturen med dig in. Trä förmedlar värme på ett sätt som inga andra material kan. Det passar till alla kökstyper och köksmodeller – allt från det minimalistiska, nostalgiska och romantiska till det traditionella köket. Vi säljer många olika träsorter och har säkert också en sort som du gillar. Trä är varmt och skönt att röra vid och dess naturliga syrainnehåll gör många av skivorna bakteriehämmande. Massivt trä är också mycket lättare att underhålla än många tror. Om man bara ger det lite olja ibland, så ser det riktigt fint och praktiskt ut länge. Har det blivit mycket slitet kan det slipas ner och oljas på nytt. Repor är lätta att reparera – några droppar vatten får träet att lyfta sig igen och i annat fall går det att slipa ner det.

Vår leverantör använder endast FSC-certifierat trä. Det är din garanti för att du kan köpa bänkskivorna med gott samvete. I en FSC-certifierad skog fälls nämligen inte fler träd än skogen hinner med att reproducera. FSC-certifieringen innebär också att de människor som arbetar i skogen får utbildning, säkerhetsutrustning och en ordentlig lön. Dessutom är certifieringen en garanti för att djur- och växtlivet i skogen skyddas. Bakom FSC-certifierade produkter finns ett system som kontrollerar träets ursprung. Det innebär att vi kan spåra träet i varje bänkskiva hela vägen tillbaka till den plats i skogen där trädet växte. Hitta din närmaste återförsäljare och kom in till oss och få mer information om produkterna.

Se vår massivkollektion från Horn här.

Bänkskiva i granit och komposit

Granit och komposit är ett av naturens hårdaste material. Det klarar allt och förgås aldrig, så varför inte låta det bli en del av arbetsplatsen i köket. Precis som andra föremål från naturen tillför du hemmet djup och själ när du väljer granit eller komposit – det gör något alldeles speciellt med ditt nya kök. Granit har skurits ut och bearbetats direkt från ett klippblock, medan komposit består av krossad granit och innehåller mineraler som kvarts, fältspat och glimmer.

Sammansättningen av dessa mineraler gör att komposit är mycket slitstarkt, samtidigt som det är den natursten som är lättast att underhålla. Granit och komposit klarar det mesta och är lätta att underhålla, eftersom de tål i stort sett alla typer av hushållskemikalier. Den dagliga rengöringen utförs enkelt med vatten och en trasa. Behöver bänkskivan fräschas upp kan den behandlas med vax eller fett avsett för stenskivor, då blir den som ny igen.

Eftersom granit och komposit är naturmaterial är varje skiva unik och har unika mönster, flammor och ådror. Du väljer själv vilken yta du vill ha – blankpolerad, antik, rå eller matt. Varje yta har ett eget uttryck och olika fördelar.

Hitta din närmaste återförsäljare och kom in till oss och få mer information om produkterna.                  

Corian bänkskiva

Corian® signalerar exklusivitet och lyx och är både praktisk och vacker. Den utvecklades för över 40 år sedan i Holland. Sedan dess har den ytterst praktiska och silkeslena bänkskivan blivit mycket uppskattad över hela världen. Med Corian® kan du välja en färg som passar perfekt till ditt hem och din stil – en färg som matchar köket eller badrummet oavsett vilket uttryck du har valt. Materialet kan sammanfogas helt utan synliga fogar så att du slipper sprickor där smuts och bakterier kan samlas. Det ger också ett mycket exklusiv utseende. Skivan tål alla vanliga hushållsprodukter.

Corian® är genomfärgat, och det innebär att färger och mönster inte bleknar eller slits bort. Den består av en blandning av akryl och naturliga mineraler som ger ett mycket flexibelt material med extrem hårdhet i den varma och silkesmatta ytan.

GetaCore bänkskiva

GetaCore är det perfekta valet om du vill ge ditt kök eller tvättstuga en modern look. Det har samma egenskaper som traditionella bänkskivor, men denna massiva mineralskiva gör det möjligt att gjuta tvättstället och bänkskivan i ett – och på så sätt förverkliga helt nya drömmar och idéer. Materialet är robust och slitstarkt, och har det repats kan det slipas på samma sätt som massivt trä. Bänkskivan är värmebehandlad, vilket gör att den kräver mycket lite underhåll när den är monterad.

Ytan på GetaCore är mycket hygienisk eftersom den är porfri. Du kan få din nya bänkskiva levererad av en montör som monterar den och svetsar fogarna så att de blir optiskt osynliga. Det ger ett vackert och hygieniskt resultat.

Bänkskiva i stål

Bänkskivor i stål är inte längre förbehållna storkök och restauranger. De finner sin plats i många vanliga villor tack vare stålets goda egenskaper – och inte bara för att det är snyggt och modernt. Stålytan är antibakteriell och helt sluten, så att inget kan tränga ner i skivan. Stål är otroligt hållbart och motståndskraftigt. Det passar mycket bra i stora kök, eftersom bänkskivan svetsas samman utan fogar eller sprickor som kan samla bakterier och smuts. Ytan på en bänkskiva i stål är solid och slät, vilket gör den enkel att hålla ren och underhålla.

En bänkskiva i stål kan också kombineras med andra bänkskivor, exempelvis betong eller laminat.

Hitta din närmaste återförsäljare och få mer information om produkterna.

DANSKÄGD KÖKSPRODUCENT

Kitchn är en dansk köksproducent som tillverkar kök, badrum, garderober, tvättstugor, skjutdörrar och tillbehör i sin egen fabrik. Produkterna från kitchn.se säljs uteslutande genom självständiga återförsäljare i Sverige.

Kitchn prioriterar hög produktkvalitet, utmärkt service och duktiga lokala återförsäljare som känner till kundernas behov och önskemål. Vi satsar inte på dyr tv-reklam - vi ger dig kök, badrum, garderober och mycket användbara tillbehör för alla pengarna.

Support


När du har frågor om produkter - skicka ett mail till oss, eller kontakta din närmaste återförsäljare.