Inspiration Kök

>> Klicka på bilderna <<


Paris vit kök

Modernt kök med vita satinytor och breda handtag som kombinerar minimalistisk design och praktiskt användande i ett. Den dubbelt så breda bänkskivan ger en massa arbetsyta i köket. Observera de två inbyggda jalusiskåpen som bidrar till praktisk förvaring nära till hands. Lösningen med två ugnar, mikrovågsugn och kaffemaskin placerade i en kvadrat ger tillsammans med bänkskivan en snygg kontrast till den vita ytan.

Fläkten är inbyggd i taket så att de rena linjerna i köket bevaras. Detta kök är monterat med en 20 mm svart kompositbänkskiva med underlimmad svart diskbänk av Silgranit. Handtagen är kraftiga bygelhandtag i rostfritt stål.

Paris mörkgrå / Torino ask

Kombinationen av färger och material sätter sin prägel på hemmets inredning. Här är köket inrett med målade, mörkgrå fronter i kombination med öppna hyllor av ask. Man har valt en vitoljad bänkskiva av massiv bambu med underlimmad stålvask.

Leken med färger och material har bidragit till att detta kök på ett naturligt sätt smälter in i detta vackra hem vid Oslofjordens strand.

Nice grå nostalgiskt kök

Nostalgiskt kök som kombinerar romantiska spegelluckor och vitriner med modern funktionalitet. Takhöjden utnyttjas i sin helhet – både vid bänkskåpen med glasvitrin och över side-by-side kyl/frysskåpen. De höga skåpen avslutas på ett snyggt sätt med en krönlist upp mot taket. Lägg märke till de 9 små lådorna som bidrar till en fantastisk ordning och överblick.

Under inbyggnadsugnen finns ett förvaringsutrymme för bland annat ugnsplåtar. Till detta kök har vi valt en 30 mm massiv vittonad bänkskiva i ek med underlimmad diskbänk. Handtagen är klassiska bygelhandtag i antik zink.

Nice vit lantkök

Ett helt fantastiskt och stort lantkök. Här har det funnits utrymme att fullända utförandet och upplevelsen till fullo. Alla element är vackert inramade av pilastrar vilket ger köket ett genuint utseende. De vackert utskurna vita fronterna passar perfekt in i bilden tillsammans med det patinerade golvet och de små kakelplattorna på väggen.

Valet av en gashäll, som är infälld i en bänkskiva av granit, känns helt naturligt till detta kök. Krönlister avslutar alla skåp längst upp. Bänkskivan är en 30 mm massiv europeisk valnöt med en underlimmad vit diskbänk av Silgranit.

Frame kök

Frame fronterna ger köket ett drag av nostalgi – även om det har en minimalistisk och stram skandinavisk design. Den tunna ramen runt varje enskild front ger ett utseende som påminner om 50- och 60-talens handbyggda kök med ramar runt alla lådor och luckor. Det är dock en toppmodern funktion med djupa lådor och maximalt utnyttjande av utrymmet som karaktäriserar detta luxuösa kök. Överskåpen hänger fritt och man har använt olika bredder, vilket skapar en iögonfallande detalj och säkrar en lätthet i rummet.

Bänkskivorna är tillverkade av 20 mm mörk komposit med underlimmad Cristalite vask. Köksön har sittplatser på två sidor, man har här sänkt bänkskivan i förhållande till själva köket - vilket både designmässigt och användarmässigt är ett genidrag. Köket har försetts med en Grohe Red blandare som gör att det finns vanligt kallt/varmt vatten samt kokande vatten i en och samma kran. Det har monterats Trendline handtag på alla fronter.

Nordic vit kök

Ett lantkök av exklusiva material som innehåller alla moderna faciliteter samtidigt som det präglas av nostalgi. Det massiva ramträet i ask och de fanerade speglarna ger ett speciellt klassiskt utseende samt bidrar till en känsla av hög kvalitet. Tanken bakom kökets utformning är traditionell med överskåp och dold fläkt. För att skapa enkelhet i köket har ugn och kylskåp placerats i ett ¾ högt skåp där en bänkskiva utgör avslutning längst upp.

Lägg märke till ön med murade gavlar, vilket åter igen understryker det klassiska utseendet. Bänkskivan är en 30 mm massiv ek med en underlimmad diskbänk av stål. Handtagen är antikbruna bygelhandtag.

Venezia stone ash och vit

Modernt kök där man har kombinerat gråtonad ask och matt vit. Köket är designat med fokus på obrutna linjer, med två djupa lådor istället för den traditionella raden med 3 eller 4 lådor. Lådornas funktion är fortfarande i topp eftersom det döljer sig en invändig låda i lådornas övre rad. Det stora arrangemanget med högskåp innehåller utöver ett fantastiskt förvaringsutrymme även ett integrerat kyl- och frysskåp. Designmässigt bryts arrangemanget av med inbyggd ångugn, kaffemaskin och mikro/kombiugn placerade under en öppen hylla.

Bänkskivan är en 20 mm vit solidcolor laminatbänkskiva med solidcolor kant. Den genomfärgade laminaten är mycket slitstark och bevarar sin vita färg trots att åren går. Dessutom blir kanterna helt osynliga. Utöver den planlimmade spishällen har man monterat en underlimmad stålvask. Obserera den takmonterade fläkten, den säkrar fri sikt till och från alla platser i köket.

Venezia vit - stilrent kök

Ett fantastiskt kök i mattvit lack utan handtag. Ett mer stilrent kök får man leta efter! Grepplisterna är urfrästa i fronterna och är därför lackerade tillsammans med dessa. Det är helt och hållet dekorationerna i ett sådant här kök som avgör om köket ska vara diskret elegant eller modernt och tufft. Luckor och lådsektioner är lika vilket gör att alla linjer i Veneziaköket är obrutna.

Detta luxuösa kök har monterats med 30 mm bänkskiva av granit med ilagd diskbänk av Silgranit och gashäll. Observera även hur den mörka ugnen och fläkten tillsammans med bänkskivan kompletterar köket.

Siena Bianco - minimalistiskt kök

På en och samma gång är köket både modernt minimalistiskt och klassiskt. De rena linjerna i detta handtagslösa kök skapar en enkel design. Här har man valt vita bakstycken vid grepplisterna så att fronten är obrutet vit. Kontrasten i köket skapas med hjälp av bänkskiva, ugn och fläkt.

Detta kök har monterats med en 38 mm bänkskiva i högtryckslaminat som liknar mörk och rustik ek. Observera att både kylskåp, diskmaskin och mikrovågsugn är dolda i detta kök.

Capri högglans kök

Till denna etagelösning har man valt enkla, vita fronter med högglansig yta. Den ganska vanliga uppställningen får genom de blanka ytorna en touch av storstadskänsla.

Lägg märke till hur det konstgjorda hörnet ger rummet ett designmässigt lyft och samtidigt döljer rör, huvudstam med mera. Till detta kök har man valt en 28 mm mörk laminatbänkskiva med rak framkant.

Basic nature kök med click cubes

Modernt och praktiskt kök med stilsäker och naturlig träeffekt. Trästrukturen kommer helt till sin rätt eftersom man har använt Formia grepplister istället för vanliga handtag. Fronterna på alla underskåp ser likadana ut – oavsett om de rent faktiskt döljer lådor, diskbänksskåp eller diskmaskin. Detta har man löst genom att använda Formia integrerade handtag, dessa kopplar ihop flera fronter på ett elegant och osynligt sätt. Att endast använda två djupa lådor, kombinerat med invändiga lådor, är en detalj som väsentligt bidrar till en stilren design.

Observera att överskåpen och högskåpen är utformade med extra höjd för att de ska nå ända mot taket. Genom detta utnyttjar man utrymmet på ett optimalt sätt, samtidigt som man underlättar rengöringen då man undviker svåråtkomliga skrymslen och hörn.

Bänkskivan är en traditionell 30 mm vit laminatbänkskiva med en underlimmad, svart Intra Juvel Nemo granitdiskho. Det mycket stilrena köket kryddas av 7 Click Cubes i vita, gula, lime, svarta och turkosa färger som monterats i ett asymmetriskt mönster på ena sidoväggen. Click Cubes kan både hängas – som här – staplas eller monteras på hjul. Kombinationsmöjligheterna är oändliga.

Torino ask kök

Ask är en evergreen inom kök och möbeldesign. Den karakteristiska ådringen och träets färgspel har genom alla tider fascinerat. Dessa egenskaper har även varit drivkraft i valet av detta kök som binder samman hemmets klassiska möbler med det stora ljusa rummet. Man har valt en mycket traditionell och funktionell uppställning med två parallella arbetsbänkar och en barlösning. Köksbänken utgör därmed en samlingspunkt för vardagens aktiviteter.

Observera överskåpen över diskbänken. Här har man valt en kombination av topphängda Torino Ask och aluminiumvitriner, vilket ger köket ett öppnare intryck. Fronterna är diskret avrundade och har en märkbar trästruktur. Detta kök levererades med en 38 mm laminatbänkskiva med en underlimmad diskbänk av stål.

Tirano grå ek - kök med märkbar trästruktur

Detta kök valdes på grund av de infrästa Square-handtagen, de matchar övrig design i huset där kvadratiska och rektangulära former är dominerande. Den enhetliga placeringen av handtagen centralt på alla fronter ger ett lugnt intryck.

De grå, lättskötta ytorna med märkbar trästruktur passar in otroligt bra mellan det mörkgrå skiffergolvet och de vita väggarna och taket. Av samma orsak har man valt en vit 28 mm laminatbänkskiva med vit kant och underlimmad diskbänk av stål. Observera lösningen med ¾ höga skåp som avslutas med aluminium-vitriner, detta skapar ett elegant alternativ till högskåp.

Tirano svart

Ett ytterst spännande kök som är uppbyggt omkring en fristående köksö. De svarta fronterna har en märkbar trästruktur och bidrar till ett ytterst exklusivt utseende. All förvaring är placerad i en inbyggd skjutdörrslösning av målat glas.

Köket är inspirerat av det professionella köket där man i högt tempo kan arbeta från alla sidor. Man har valt en vit 28 mm laminatbänkskiva med en underlimmad diskbänk av stål.

Tirano vit

Modernt vitt kök med trästruktur som ger det mycket stilrena köket en touch av naturliga material. Lägg märke till de 100 cm breda lådsektionerna som ger ett fantastiskt förvaringsutrymme.

Köket har monterats med en 28 mm mörk laminatbänkskiva med rak framkant och en underlimmad diskbänk av svart Silgranit. Handtagen är traditionella Marina bygelhandtag.

Shaker stone grey kök

Nytolkning av Shaker, en traditionell köksdesign. Stone Grey -  färgen med det tidlösa uttrycket, gör denna typ av lucka till ett
säkert och diskret val i hemmet som önskar en stil som för tankarna tillbaka i tiden. Kombinerat med de lätt nostalgiska handtagen är uttrycket klockrent, stilen färdigställd och helheten inramad.

Shakerstilen kan med fördel användas till andra skåpslösningar t ex vid TV´ n, och också vid matbordet till sittplatser med lådor under. Här utnyttjas utrymmet perfekt under den sneda väggen.

Shaker vit

Shaker-stilen är ett exempel på ett kök med ett traditionellt utseende. Den vita färgen samt de diskreta urfräsningarna gör att köket är tidlöst – aldrig har en design varit modern under så många år. Lägg märke till relingshandtagen som ger köket en maritim prägel.

Hela takhöjden har utnyttjats med hjälp av extra höga överskåp samt toppskåp monterade över de vanliga högskåpen. I detta kök har man valt en öppen hylla vid köksbänken med spishäll. Den är praktiskt och samtidigt en snygg detalj i köket. Man har valt en 38 mm laminatbänkskiva med en underlimmad diskbänk av vit Silgranit.

Como Hvit Eg / Stecca - spännande kök

Ett fantastiskt spännande kök som lever upp till både design och kvalitet i ett ytterst modernt och väldesignat hus. Hela köket är en integrerad del av ett allrum/vardagsrum i två plan. Köket är tillverkat av vitt högtryckslaminat (samma material som används till bänkskivor) med en massiv ekkant. Den diskreta kanten matchar den ytterst otraditionella lösningen vid spisen där väggarna är klädda med vittonade golvplankor. Kuben med de fyra överskåpen utgör en självständig del av inredningen mot den bakgrund där de är placerade.

I nischen med högskåp är det Steccas massiva front av ek som utgör kontrasten mot den vita väggen. Ön med diskbänk är med sina inbyggda sittplatser en naturlig samlingspunkt i rummet. Bänkskivan är en 28 mm laminatbänkskiva med rak framkant, som matchar sockel, ugn och Trendline handtagen.

DANSKÄGD KÖKSPRODUCENT

Kitchn är en dansk köksproducent som tillverkar kök, badrum, garderober, tvättstugor, skjutdörrar och tillbehör i sin egen fabrik. Produkterna från kitchn.se säljs uteslutande genom självständiga återförsäljare i Sverige.

Kitchn prioriterar hög produktkvalitet, utmärkt service och duktiga lokala återförsäljare som känner till kundernas behov och önskemål. Vi satsar inte på dyr tv-reklam - vi ger dig kök, badrum, garderober och mycket användbara tillbehör för alla pengarna.

Support


När du har frågor om produkter - skicka ett mail till oss, eller kontakta din närmaste återförsäljare.