Vanliga frågor

Här försöker vi svara på de frågor vi ofta får.


Hur lång är leveranstiden hos kitchn?

Skåp, luckor och tillbehör har en leveranstid på 8-10 arbetsdagar. När det gäller skräddarsydda varor som bänkskivor och skjutdörrar med mera måste du räkna med en leveranstid på 14–21 arbetsdagar.

Vilka öppettider har kitchn?

Våra butikers öppettider hittar du här.

Var tillverkas skåpen från kitchn?

Fabriken Kitchn A/S ligger i Aulum på danska Jylland. Vi producerar själva alla stommar och många av luckorna. Beslag och resten av lucksortimentet kommer från Europas ledande producenter inom dessa områden.

Finns det förborrade hål för handtag på luckorna?

Eftersom vi har ett mycket stort sortiment av handtag och olika storlekar kan vi inte förborra luckorna. Det är också individuellt om man vill ha handtaget vågrätt, lodrätt eller i mitten av luckan. Du kan köpa en handtagsmall eller själv göra en sådan av till exempel en masonitskiva.

Har ni bara bänkskivor i laminat?

Nej, vi säljer alla typer av bänkskivor – allt från massivt trä, stål, Corian, GetaCore, glas, komposit och granit till terrazzo och betong. Du kan även välja om du vill ha diskbänken ovanpåliggande, underlimmad eller planlimmad. Vi hänvisar gärna till närmaste butik där du kan se provbitar på de olika modellerna.

Kan jag måttbeställa skåp och luckor?

Ja, vi kan anpassa nästan alla våra stommar och de flesta av våra luckor. Finns inte det du behöver i produktöversikt, så kan du skriva till oss, så undersöker vi om vi kan hjälpa dig.

Vad ingår när jag köper ett skåp?

Det som finns på bilden ingår. Visas ett skåp med en lucka på bilden, så ingår luckan och gångjärn. Är det ett lådskåp så ingår både lådor och fronter. Täcksidor, socklar och handtag ingår alltså inte.

Hur monterar jag produkterna?

Monteringen är mycket lätt och överskådlig, eftersom det finns en monteringsanvisning i varje kartong. Så ta en kartong i taget. I den allmänna monteringsanvisningen kan du se hur du monterar sockel, skåp, bänkskiva med mera.

Vad gör jag om något går sönder?

Vi har 30 års garanti på våra egenproducerade varor samt på gångjärn och beslag. Skulle det uppstå defekter på produkten kontaktar du bara den butik du har handlat i eller vår kundservice på kitchn.se. Ange ordernumret eller kvittot för köpet så hjälper vi dig.

Vad är skillnaden på en täcksida och en inbyggd sida?

En lös täcksida används i änden av skåp, högskåp och överskåp för att få samma yta och färg som luckorna. Täcksidan går ut till luckkanten och ger en fin avslutning. Du måste dock vara uppmärksam på att den kräver ett ytterligare utrymme på 16 mm. Vid en inbyggd/färgad sida ersätts skåpets sida med en sida i samma färg och modell som luckorna och den sitter därför innan för luckorna och kräver inget extra utrymme.

Kontakta oss på mail@kitchn.se om du har fler frågor du vill ha svar på.

DANSKÄGD KÖKSPRODUCENT

Kitchn är en dansk köksproducent som tillverkar kök, badrum, garderober, tvättstugor, skjutdörrar och tillbehör i sin egen fabrik. Produkterna från kitchn.se säljs uteslutande genom självständiga återförsäljare i Sverige.

Kitchn prioriterar hög produktkvalitet, utmärkt service och duktiga lokala återförsäljare som känner till kundernas behov och önskemål. Vi satsar inte på dyr tv-reklam - vi ger dig kök, badrum, garderober och mycket användbara tillbehör för alla pengarna.

Support


När du har frågor om produkter - skicka ett mail till oss, eller kontakta din närmaste återförsäljare.